Nije tajna da mak obožavam.
Potrebno je:
Bela kora: 3 belanceta,3 kašike šećera,3 kašike brašna, 2 kašike ulja.
Mak kora: 6 belanceta,10 kašika šećera,10 kašika nemlevenog maka,4 kašike brašna.
Fil: 1 litar mleka,15 kašika šećera,4 pudinga od vanile,6 žumanaca,250 gr putera ili margarina.
250 ml slatke pavlake
Priprema se:
Bela kora: U odgovarajućoj posudi ulupamo belanca sa šećerom u čvrst šam,dodamo brašno i ulje.Sve sjedinimo i sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje (30x25 cm) i na 180 stepeni ispečemo da ostane svetla.
Mak kora: Ulupamo 3 belanca sa 5 kašika šećera u čvrst šam pa dodamo 5 kašika maka i 2 kašike brašna, sjedinimo i pečemo u istoj tepsiji u kome smo pekli belu koru isto obleženu papirom za pečenje na 180 stepeni.Napravimo još jednu ovkvu koru od ostatka materijala.
Fil: Umutimo žumanca sa pudingom i šećerom a mleko stavmo da uvri.U ključalom mleku skuvamo smesu od pudinga i žumanaca i ostavimo da se ohladi.Puter ili margarin penasto umutimo i sjedinimo sa hladnim filom.
Finalni postupak: Kolač filujemo na sledeći način:kora sa makom-pola fila-bela kora-druga polovina fila-kora sa makom-odgore šlag od slatke pavlake.
Recept je iz Pošalji recept časopis.
Potrebno je:
Bela kora: 3 belanceta,3 kašike šećera,3 kašike brašna, 2 kašike ulja.
Mak kora: 6 belanceta,10 kašika šećera,10 kašika nemlevenog maka,4 kašike brašna.
Fil: 1 litar mleka,15 kašika šećera,4 pudinga od vanile,6 žumanaca,250 gr putera ili margarina.
250 ml slatke pavlake
Priprema se:
Bela kora: U odgovarajućoj posudi ulupamo belanca sa šećerom u čvrst šam,dodamo brašno i ulje.Sve sjedinimo i sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje (30x25 cm) i na 180 stepeni ispečemo da ostane svetla.
Mak kora: Ulupamo 3 belanca sa 5 kašika šećera u čvrst šam pa dodamo 5 kašika maka i 2 kašike brašna, sjedinimo i pečemo u istoj tepsiji u kome smo pekli belu koru isto obleženu papirom za pečenje na 180 stepeni.Napravimo još jednu ovkvu koru od ostatka materijala.
Fil: Umutimo žumanca sa pudingom i šećerom a mleko stavmo da uvri.U ključalom mleku skuvamo smesu od pudinga i žumanaca i ostavimo da se ohladi.Puter ili margarin penasto umutimo i sjedinimo sa hladnim filom.
Finalni postupak: Kolač filujemo na sledeći način:kora sa makom-pola fila-bela kora-druga polovina fila-kora sa makom-odgore šlag od slatke pavlake.
Recept je iz Pošalji recept časopis.
I moj sin i ja volim mak. Ostali su "uzdržani" hihihi... Moraću ovo da napravim da obradujem sina, a i sebe :)
ОдговориИзбриши