Potrebno je:
Za kore: 450 gr brašna,150 gr šećera,3 kašike kisele pavlake,40 gr masti,3 jaja,1/2 praška za pecivo.
Fil: 5 deci mleka,2 deci kuvane jake kafe,1 puding od čokolade,8kašika šećera,2 kašike gustina,200 gr putera ili margarina.
Glazura: 100 gr čokolada za kuvanje,3 kašike mleka.
Priprema se:
Za kore umutimo jaja sa šećerom i mašću da bude penasto.Dodamo pavlaku,prašak za pecivo i brašno. Umesimo i na prevrnutom plehu obloženu papirom za pečenje ispečemo 6 kore.
Za fil umutimo puding sa šećerom i gustinom sa malo mleka da nema grudvice.Ostatak mleka u kafe prokuvamo i skuvamo u njemu umućen puding.U još topao fil dodamo puter ili margarin i mlakim filom nafilujemo kore.
Otopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko hladnog kolača.Ostavimo da prenoći sledeći dan sečemo.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар