Momci vole kuglofe. Stariji voli kad su suvlji pa uz šolju mleka a mlađi voli kad su sočniji. Naravno da neće voleti iste stvari 😉
Recept:
250 gr putera ili margarina
250 gr brašna
250 gr sitnog neslanog sira
150 gr šećera
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 limun rendana kora
prstohvat soli
1 vanilin šećer
50 gr suvog grožđa
Priprema:
Puter sobne temperature penasto umutimo sa šećerom , vanilin šećerom i prstohvatom soli. Dodamo jaja i umutimo mikserom. Sir dobro ignječimo viljuškom i dodamo u prethodnu smesu zatim i brašno pomešan sa praškom za pecivo. Ko voli nek doda moji nevole pa ja nisam stavila suvo grožđe. Sipamo u dobro podmazan i pobrašnjen kalup (ako je kalup silikonski nema potrebe). Stavimo u zagrejanu rernu i pečemo na 170 stepeni. Pečen kuglof prevnemo na žicu da se hladi. Pre posluženja pospemo sa vanilin prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар