Kao dete nisam volela knedle sa šljivma. Baba je nama pravila sa kakaom e to su nam bile omiljene.
Potrebno je.
1 kg krompira (očišćeno mereno)
1 kašika masti
1 jaje
600-700 gr brašna
Fil:
3-4 kašike šećera
1 puna kašika kakao
1 ravna kašika brašna
Za uvaljanje:
150 gr prezle
2-3 kašike ulja
Priprema:
Očišćeni krompir obarimo u slanoj vodi. Ocedimo vodu i izgnječimo krompir. Kad se krompir smlačio dodamo mast i jaje. Brašno dodajemo po malo zavisi nam od krompira, da dobijemo meko, elastično testo. Rastanjimo na dobro pobrašnjenoj dasci na oko 0,5 cm debljine i isečemo na kockice. Stavimo u sredinu mešavinu kakaoa, šećera i brašna. Zatvorimo krajeve i napravimo lopticu.
U dubljoj vodi obarimo gomoce.
Na ulju propržimo prezlu i kako vadimo gomboce iz vode uvaljamo u prezlu i stavljamo u činiju.
Нема коментара:
Постави коментар