naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

недеља, 28. јануар 2024.

~ Heljdopita ~

Potrebno je:

Kora-Palačinke:

250 gr integralnog pšeničnog brašna

150 gr heljdinog brašna

450 ml mleka

450 ml vode

malo ulja za prženje

Fil:

200 gr sira

200 gr kajmaka

3 jaja

100 ml mleka

Priprema:

Za koru: U činiju sipamo obe vrste brašna i mleko. Sjedinimo da nema grudvica i razredimo sa vodom. U tiganju na par kapi ulja ispečemo kao klasične palačinke. Testo je hrapavao i zrnasto od heljde i od mekinja i malo se teže razliva.

Sir izgnječimo viljuškom i pomešamo sa kajmakom (može i pavlaka umesto kajmaka ali svakako je lepše sa kajmakom) dodamo jaja i mleko. Fil je malo tečan ali to je tako ok.

U tesiju ako želimo kao torticu onda u okruglu približne veličine kao kore. Stavimo papir za pečenje i stavimo jednu koru stavimo 2-4 kašike fila pa na to opet kora-fil... i od gore premažemo filom. Pečemo na 220 stepeni oko 30 minuta.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар