Potrebno je:
Kora-Palačinke:
250 gr integralnog pšeničnog brašna
150 gr heljdinog brašna
450 ml mleka
450 ml vode
malo ulja za prženje
Fil:
200 gr sira
200 gr kajmaka
3 jaja
100 ml mleka
Priprema:
Za koru: U činiju sipamo obe vrste
brašna i mleko. Sjedinimo da nema grudvica i razredimo sa vodom. U tiganju na
par kapi ulja ispečemo kao klasične palačinke. Testo je hrapavao i zrnasto od
heljde i od mekinja i malo se teže razliva.
Sir izgnječimo viljuškom i pomešamo sa
kajmakom (može i pavlaka umesto kajmaka ali svakako je lepše sa kajmakom)
dodamo jaja i mleko. Fil je malo tečan ali to je tako ok.
U tesiju ako želimo kao torticu onda u okruglu približne veličine kao kore. Stavimo papir za pečenje i stavimo jednu koru stavimo 2-4 kašike fila pa na to opet kora-fil... i od gore premažemo filom. Pečemo na 220 stepeni oko 30 minuta.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар