Potrebno je:
250 gr brašna
50 gr
gustina
100 gr šećera
1 kašikica praška za pecivo
1 belance
190 putera ili margarina
1 vanilin šećer
2 kašike belog vina
Fil:
150 gr višanja iz kompota
200 ml soka od kompota
3 kašike šećera
1 kašika gustina
Za umakanje:
50 gr bele čokolade
50 ml mleka
100 gr kokosa
Priprema:
Za koru brašno sa praškom za pecivo
prosejemo dodamo ostale sastojke i zamesimo testo. Stavimo u frižider na 2
sata. Od ohlađenog testa napravimo kobasicu i isečemo na jednake komade, svaki
komad testa rastanjimo u ruci i stavmo jednu višnju u sredinu zatim dobro
zatvorimo testo ne pritiskajući previše i stavimo u tepsiju obloženu papirom za
pečenje. Pečemo na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Pečene poluloptice ostavimo da
se ohladi. Otopimo belu čokoladu sa mlekom, umočimo kolač u čokoladu zatim
uvaljamo u kokos. Kad smo sve završili napravimo fil.
U soku od višanja skuvamo gustin sa
šećerom. Još vrelim filom spajamo po dve poluloptice. Ostavimo da se ohladi i
stegnu kolači.
Нема коментара:
Постави коментар