Ja sam mama 2 dečaka sad već doduše momaka. Al ljubi je tetka imam ja i curicu i prava je damica, Naravno omiljena joj je roza boja.
Potrebno je:
Za kore:
400 gr brašna
2 kašikice praška za pecivo
1 kašikica sodabikarbone
½ kašikice soli
4 jaja
360 gr šećera
2 kašike ekstrakt od vanile
250 ml ulja
250 ml mlaćenice ili 250 ml mleka u
koji smo dodali 2 kašike limunovog soka i ostavimo da odstoji 10 minuta
roza boja
Fil:
600 gr malina
200 ml vode
4 pudinga od malina
350 gr šećera
250 gr putera ili margarina
200 ml slatke pavlake
Dekoracija:
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Za koru: Brašno, sodubikarbonu, prašak
za pecivo pomešamo. Jaja mutimo 30 sekundi zatim dodamo šećer i ponovo mutimo
30 sekundi i na kraju dodamo ulje i ekstrakt od vanile. Usporimo mikser i
dodamo polovinu smese od brašna, zatim dodamo polovinu mleka sjedinimo zatim i
preostalo brašno i na kraju ostatak mleka. Podelimo smesu na 5 dela. Jedan deo
ostaje neobojen a u ostala 4 dodamo boje. U prvu najviše da bude najača roza,
te smanjujemo postepeno u preostale 3. (ja baš nisam najbolje rasporedila).
Kore pečemo pojedinačno na 180 stepeni u kalupu 22 cm.
Za fil: Maline skuvamo sa vodom i sa
šećerom procedimo kroz cediljku da nema semenki. Sipamo u šerpu i dodamo
razmućen puding i skuvamo. Ostavimo fil da se ohladi. Penasto umutimo puter ili
margarin i sjedinimo sa hladnim filom. Umutimo slatku pavlaku i špatulom
(nikako mikserom) umešamo u fil.
Filujemo tortu i dobro ohladimo.
Umutimo slatku pavlaku i dekorišemo
ohlađenu tortu.
Recept za kore je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар