Ćušpajz od šargarepe uvek jedemo uz fašir/ćuftice. Ova kombinacija nam je omiljena.
Potrebno je:
200 gr na krupnoj strani rendane
šargarepe
2-3 kašike ulja
2 kašike brašna
400-500 ml mleka
so
Priprema:
Očišćeni šargarepu izrendamo na
krupnoj strnai rende i stavimu u šerpu. Dodamo ulje i na tihoj vatri dinstamo
da šargarepa omekša. Dodamo brašno i pržimo minut (malo će se lepiti i na dno
šerpe ali to nesmeta neće zagoreti) zalijemo sa mleko i mešamo da nema
grudvica. Mleka dodajemo po malo i po potrebi ko koliko gusto voli. Posolimo po
ukusu. Ćušpajz malo sladi jer je šargarepa po sebi slatka. Zato možda treba
malo više soli to već svako mora po ukusu da prilagodi.
Нема коментара:
Постави коментар