Potrebno je:
800 gr brašna
250 ml mleka
100 ml ulja
250 gr sitnog sira
50 gr kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
15 viršli
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo
kvasac da nabubri. U brašno dodamo so , ulje, sitan sir i kvasac koji se aktivirao.
Zamesimo elastično testo i na toplom ostavimo da se odmara i udvostruči.
Naraslo testo blago premesimo i podelmo na loptice od po 50 gr. Ja sam dobila
29 komad.
Svaku lopticu rastanjimo u ovalan
oblik. Stavimo pola viršle (viršle presečemo na pola) na testo i urolamo. Zasečemo od gore na 3 mesta.
Stavimo 2 litre vode da proključa sa 1
kašičicom sodabikarbone i stavimo kifle unutra 30 sekundi zatim preokrenemo i
kuvamo dalje 30 sekundi. Stavljamo po 2-3 kifle u vodu. Vadimo rešetkastom
kašikom i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pospemo sa susamom.
Stavimo dase peče u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada se ispeče treba da su
lepi rumeni, Odmah vrele premažemo sa malo ulja i dobiju lep sjaj.
Нема коментара:
Постави коментар