Ovaj kolač se brzo sprema a baš je ukusna i jednostavna. Pravila sam je više puta već, čak sam je i pravila kao okruglu tortu. Kolač gotov za 30 minuta. Dok se kora peče napravimo fil i gotovo. Samo treba dočekati da se ohladi.
Potrebno je:
Kora:
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika mleka
7 kašika ulja
7 kašika brašna
na vrh noža prašak za pecivo
Fil:
4 kesice pudinga od vanile
1 litar vode
300 gr šećera
7 belanaca
2 vanilin šećer
Dekoracija:
200 gr šlaga
300 ml mleka
Priprema:
Za koru žumanca penasto umutimo sa
šećerom dodamo ostale sastojke i sipamo u podmazan i brašnom posutu dublju
tepsiju (đuvečara). 22x35 cm i da je 5 cm dubine. Koru pečemo na tihoj vatri
170 stepeni oko 10 minuta ali da pazimo da ostane žuta.
Za fil od litre vode oduzmemo malo da
razmutimo puding sa šećerom u njemu. Ostatak vode stavimo da proključa u duboku
veču šerpu i skuvamo puding u njoj. Dok čekamo da voda uvri umutimo belanca sa
vanilin šećerom i prstohvatom soli. Kad nam se fil skuvao u vreo fil pažljivo
umešamo umućena belanca da lepo spojimo sa filom ali da ne izlomimo belanca. Nežno
sjedinimo sa žicom. Vruć fil sipamo preko vruće kore i izravnamo, vratimo nazad
u isključenu ali još uvek vrelu rernu na 5 minuta. Izvadimo iz rerne i ostavimo
da se ohladi.
Hladan kolač dekorišemo umućenim
šlagom.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар