naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

недеља, 6. јул 2014.

~ Rozen plus kolačići ~

Rozen kore mnogo volim.Pravila sam već na više načina ali ovako su mi najbolje.Jako ukusan kolač za sve one koji vole lešnik.


Potrebno je:
1 pakovanje rozen kore
1 litar mleka
2 pudinga od vanile
300 gr šećera
2 vanilin šećera
250 gr putera ili margarina
100 gr bele čokolade
100 gr čokolade za kuvanje
300 gr mlevenih pečenih lešnika
300 gr mlevenog keksa
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja

Priprema se:
Od mleka odvojimo oko 2 deci da razmutimo puding da nema grudvica a ostatak mleka stavimo da uvri sa šećerom i vanilin šećerom.Kad mleko poključa skuvamo puding u njoj dok se nezgusne.Kad je puding skuvan skinemo sa vatre i u još topao puding dodamo puter ili margarin.Smesu podelimo na 2 jednaka dela. U jedan deo dodamo belu čokoladu i mešamo dok se ne otopi i onda dodamo mlevene lešnike.A u drugi deo dodamo čokoladu za kuvanje kad se otopi dodamo mleveni keks.
Korice odmah filujemo sa toplim filom.Stavimo prvu koru na čvršću tacnu pa namažemo sa 6 kašika tamnog fila stavimo drugu koru poravnamo malo rukama i namažemo sa 6 kašika svetlog fila.Postupak ponavljamo dok imamo kore i fil.Kolač prekrijemo najlonom i opteretimo nekom knjigom veličine kolača.Opterećen kolač ostavimo preko noći u frižideru.Sledeći dan premažemo čokoladnom glazurom i kad se stegne možemo da sečemo.
Recept je odavde.


Нема коментара:

Постави коментар