Ukusan lep rolat.
Potrebno je:
Biskvit:
6 jaja
2 kašike vrele vode
150 gr šećera u prahu
60 gr brašna
50 gr mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
200 gr putera ili margarina
150 gr šećera u prahu
2-3 banane
3-4 kašike čokoladnih mrvica
šlag
otopljena čokolada
Priprema se:
Penasto umutimo žumanca sa 75 gr prah šećera dodamo 2 kašike vrele vode i mutimo dok se malo nezgusne i ne postane bleđa. Belanca umutimo u čvrstsneg sa 75 gr prah šećera i vanilin šećerom. U umućena žumanca dodamo polako mlevene orahe i brašno. Postepeno dodajemo sneg od belanaca i pažljivo sjedinimo. Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo. Pečenu koru prevrnemo na krpu i umotamo je. (ja odvojim sa papira za pečenje koru i ponovo je umotam u isti papir ne u krpu to sad već ko kako voli).
Za fil u 400 ml mleka skuvamo puding i ostavimo da se skroz ohladi često pomešamo da nam se ne uhvati korica. Omekšali puter ili margarin umutimo sa prah šećerom i postepeno sjedinimo sa hladnim filom. U fil dodamo čokoladne mrvice i ostavimo u frižideru 15-25 minuta. Odmotamo rolat i fil nanesemo na celu koru. Banane očistimo vrhove im odsečemo i poređamo uz ivicu rolata, biskvit lagano urolamo i ukrasimo šlagom.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Biskvit:
6 jaja
2 kašike vrele vode
150 gr šećera u prahu
60 gr brašna
50 gr mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Fil:
400 ml mleka
1 puding od vanile
200 gr putera ili margarina
150 gr šećera u prahu
2-3 banane
3-4 kašike čokoladnih mrvica
šlag
otopljena čokolada
Priprema se:
Penasto umutimo žumanca sa 75 gr prah šećera dodamo 2 kašike vrele vode i mutimo dok se malo nezgusne i ne postane bleđa. Belanca umutimo u čvrstsneg sa 75 gr prah šećera i vanilin šećerom. U umućena žumanca dodamo polako mlevene orahe i brašno. Postepeno dodajemo sneg od belanaca i pažljivo sjedinimo. Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo. Pečenu koru prevrnemo na krpu i umotamo je. (ja odvojim sa papira za pečenje koru i ponovo je umotam u isti papir ne u krpu to sad već ko kako voli).
Za fil u 400 ml mleka skuvamo puding i ostavimo da se skroz ohladi često pomešamo da nam se ne uhvati korica. Omekšali puter ili margarin umutimo sa prah šećerom i postepeno sjedinimo sa hladnim filom. U fil dodamo čokoladne mrvice i ostavimo u frižideru 15-25 minuta. Odmotamo rolat i fil nanesemo na celu koru. Banane očistimo vrhove im odsečemo i poređamo uz ivicu rolata, biskvit lagano urolamo i ukrasimo šlagom.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар