naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 04. фебруар 2015.

~ Čudna buba sa pavlakom ~

Pre par meseci ovaj recept je bio pravi bum na mađarskim blogovima. Više neznam ni sama ko je prvi koji je objavio mnogo njih je spremalo. I ja sam napravila odličan brz kolač deci se mnogo dopalo.


Potrebno je:
200 gr brašna
300 gr šećera
2 jaja
375 gr kisele pavlake
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
100 gr čokoladne mrvice

Priprema se:
Rernu ugrejemo na 160 stepeni. Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i soli dodamo pavlaku, jaja i šećer pa dobro pomešamo. Na kraju umešamo čokoladne mrvice da se ne rastope. Smesu sipamo u tepsiju (20x30 cm) obliženu papirom za pečenje i oko 30 minuta pečemo u ugrejanoj rerni. Kad se ohladilo možemo namazati čokoladu odgore ili pospemo sa prah šećerom.



8 коментара:

  1. baš dobar recept,nego samo da pitam,jeli kisela pavlaka ili slatka ?
    veliki pozzz... Danka

    ОдговориИзбриши
  2. Daniela molim pomoć, kolač pravljen nekoliko puta,(kao i puno stvari s tvog bloga) savršen je ali mi se mrvice spuste na dno. Mijenjala sam odnos brašna glatko/oštro, čak mrvice miješala prvo u brašno ali uvijek potonu. Ne budu ovako raspoređene kao kod tebe. Suzana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno neznam zašto potone. Ja sam mrvice umešala u testo bukvalno pre nego što sam stavila da se peče.
      Znači rerna vrela smesa umućena umešamo mrvice sipamo u tepsiju i odmah u rernu. Videla sam na puno mađarskih blogova nigde nisam čula za taj problem nadam se da sam pomogla.

      Избриши
  3. poštovana,
    na koliko stepeni se peče kolač?

    ОдговориИзбриши
  4. Gde kupujete ove cokoladne mrvice, ja trazila u prodavnici zdrave hrane, ali nemaju.

    ОдговориИзбриши