naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 28. октобар 2014.

~ Kinder pingvin ~

U domaćoj varijanti Kinder pingvin. Ja sam testo začinila još sa začinom za medenjake i cimetom pa je ukus testa podsećao na medeno srce.


Potrebno je:
Testo:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike vode
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
2 kašike ulja
1 kašičica začina za medenjake ( nemora se dodati ja sam htela začiniti )
1/2 kašičica cimeta ( isto nemora )
1 prašak za pecivo
ovo je mera za jednu koru a treba nam 2
Preliv:
250 ml mleka
1 kašika meda
1 kašičica ekstrakta od vanile
Fil:
250+250 ml slatke pavlake
75+75 gr prah šećera
200+200 gr kisele pavlake
1+1 kašičica ekstrakta od vanile
5+5 gr želatina
Čokoladna glazura:
150+150 gr čokolade
70+70 gr putera ili margarina
1+1 kašika ulja

Priprema se:
Testo: Jaja razdvojimo i belanca umutimo u čvrst sneg. Žumanca umutimo sa šećerom dodamo vodu, ulje, brašno, začin za medenjake, cimet i kakao pa umutimo. Lagano sjedinimo sa umućenim belancima.
Tepsiju dimenzija 25x40 cm obložimo papirom za pečenje sipamo testo i ispečemo. Na ovaj način spremimo još jednu koru.
Mleko, med, ekstrakt od vanile ugrejemo.
Stavimo prvu koru u tepsiju u kojoj smo i pekli i prelijemo sa polovinom preliva.
Umutimo 250 ml slatke pavlake sa 75 gr šećera u prahu dodadamo 200 gr kisele pavlake 1 kašiku ekstrakta i 5 gr želatina koje smo potopili u 2 kašike vode i kad je nabubrelo otopimo i dodamo u fil. Sjedinimo sve i namažemo na koru. Otopimo 150 gr čokolade, putera ili margarin i ulje pa prelijemo preko fila. Stavimo u frižider da se malo stegne dok napravimo ponovo fil. Umutimo slatku pavlaku sa šećerom dodamo kiselu pavlaku ekstrakt i otopljen želatin. Namažemo na stegnutu čokoladu i poklopimo drugom korom i prelijemo sa drugom polovinom preliva.
Otopimo 150 gr čokolade, 70 gr putera ili margarina i 1 kašiku ulja pa prelijemo preko kolača.


Нема коментара:

Постави коментар