naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 15. март 2022.

~ Rafaelo torta ~

 Ako ste ljubitelj kokosa kao ja onda će vam se ova torta dopasti 😋



Potrebno je:

Kora:

7 belanaca

150 gr šećera

70 gr brašna

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

150 gr kokosa

Fil:

7 žumanaca

2 puding od vanile

700 ml mleka

125 gr šećera u prahu

100 gr putera

500 ml slatke pavlake

Potrebno još:

12 kom keksa (ja sam koristila turski keks)

malo mleka za namočiti keks

50 gr kokosa za dekoraciju

3 kesice šlag krema od vanile

kisela voda


Priprema:

Za koru belanca umutimo postepeno dodavajući šećer i vanilin šećer. U čvrst šam umešamo brašno pomešan sa praškom za pecivo. Zatim pažljivo umešamo i kokos. Sipamo u kalup 28 cm na papir za pečenje i na 170 stepeni peči oko 15 minuta. Od gore malo treba da požuti, najbolje proverimo čačkalicom dal je pečena. Pečenu koru prevrnemo na tacnu i skinemo papir za pečenje (ovako ćemo je i filovati da na tu stranu gde je bio papir za pečenje ide fil) ostavimo da se ohladi. 

Za fil žumanca pomešamo sa pudinzima i sa 200 ml mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri i u vrelom mleku skuvamo u umućenu smesu dok se nezgusne. Ohladimo. Puter ili margarin penasto umutimo sa šećerom u prehu i sjedinimo sa hladnim filom. Umutimo slatku pavlaku i sjedinimo isto sa filom, pažljivo da ne izlomimo. 

Na koru stavimo polovinu fila (ko želi može malo pokvasiti koru sa mlekom) zatim stavimo keks umočen u mleko preko keksa stavimo i preostali fil. Stavimo u frižider da se stegne.

Umutimo šlag krem sa kiselom vodom i dekorišemo tortu. Od gore pospemo sa kokosom.

Savet plus listići od kokosa lepo izgledaju al nisam razmišljala da će biti nezgodno kad se torta seče zato je bolje koristiti kokosovo brašno za dekoraciju.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар