naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 5. фебруар 2014.

Brašoi

Ovaj mađarski recept sam gledala na više mesta.Sa manjim izmenama svi su slični.U svakom ima pečenih krompira i svinjskog mesa sa malo safta neko kaže da mora da ima i majoran ja ga nisam stavljala. Kombinovala sam ga kako nama odgovara,to je kao paprikaš ja dodamo i svežu papriku zarad lepšeg ukusa  a neko bi reko da to po pravilu neide.


Priprema:
500 gr svinjskog buta,100 gr domaće dimljene slanine,4 čena belog luka,1 glavica crnog luka,so,biber,2 deci belog vina,krompir.
Priprema se:
Slaninu sitno isečemo i pržimo toliko da se istopi masnoća pa propržene slaninice izvadimo.U toj masnoći propržimo meso koje smo isekli na kockice,pržimo par sekundi pa dodamo sitno seckan crni i beli luk.Zajedno  pržimo dok meso ne pobeli.Zalijemo sa belim vinom i posolimo i pobiberimo i dodamo proprženu slaninu.Poklopimo i na tihoj vatri kuvamo 45 minuta.(ako nam tečnost ispari dolivamo vode)
Krompir očistimo i na kockice srednje veličine isečemo.U vrelom ulju ih ispečemo i dodamo u meso pa prokrčkamo 2 minuta i skinemo sa vatre i poslužimo.


1 коментар: