Kolač sa više kora=moj omiljen.
Potrebno je:
Testo: 500 gr brašna,60 gr putera ili margarina,160 gr prah šećera,2 jaja,1 mala kašičica sodabikarbone,4 kašike otopljenog meda,oko 1 deci pavlake.
Fil: 6 deci mleka,7 kašika brašna,1 kašika šećera,250 gr putera ili margarina,250 gr prah šećera,1-2 kašike kakaa,2 vanilin šećera,3-4 kašike pekmeza od kajsije.
Glazura: 100 gr bele čokolade,3 kašike ulja,malo crvene boje.
Priprema se:
Za testo brašno istrljamo sa margarinom ili puterom,dodamo prah šećer,sodubikarbonu,jaja,med i toliko pavlake da dobijemo lepo elastično testo (oko 1 deci).Razvučemo 4 kore i na papiru za pečenje ispečemo da ostanu svetle.
Brašno pomešamo sa kašikom šećera i sa malo mleka (kao za puding) a ostalo mleko stavimo da uvri.U proključalom mleku skuvamo brašno i ostavimo da se ohladi.Prah šećer i puter ili maragarin umutimo i sjedinimo sa hladnim filom.Podelimo na dva dela.U jedan deo dodamo kakao a u drugi 2 vanilin šećera.
Filujemo:Kora-fil sa kakaom-kora-pekmez od kajsija u tankom sloju (ako je deblji sloj kao kod mene teže je seći)-kora-belo fil-kora-odgore čokoladna glazura.
Čokoladu otopimo sa uljem i dodamo malo crvene boje da bude rozikasta.
Ostavimo preko noći da kore omekšaju.
Potrebno je:
Testo: 500 gr brašna,60 gr putera ili margarina,160 gr prah šećera,2 jaja,1 mala kašičica sodabikarbone,4 kašike otopljenog meda,oko 1 deci pavlake.
Fil: 6 deci mleka,7 kašika brašna,1 kašika šećera,250 gr putera ili margarina,250 gr prah šećera,1-2 kašike kakaa,2 vanilin šećera,3-4 kašike pekmeza od kajsije.
Glazura: 100 gr bele čokolade,3 kašike ulja,malo crvene boje.
Priprema se:
Za testo brašno istrljamo sa margarinom ili puterom,dodamo prah šećer,sodubikarbonu,jaja,med i toliko pavlake da dobijemo lepo elastično testo (oko 1 deci).Razvučemo 4 kore i na papiru za pečenje ispečemo da ostanu svetle.
Brašno pomešamo sa kašikom šećera i sa malo mleka (kao za puding) a ostalo mleko stavimo da uvri.U proključalom mleku skuvamo brašno i ostavimo da se ohladi.Prah šećer i puter ili maragarin umutimo i sjedinimo sa hladnim filom.Podelimo na dva dela.U jedan deo dodamo kakao a u drugi 2 vanilin šećera.
Filujemo:Kora-fil sa kakaom-kora-pekmez od kajsija u tankom sloju (ako je deblji sloj kao kod mene teže je seći)-kora-belo fil-kora-odgore čokoladna glazura.
Čokoladu otopimo sa uljem i dodamo malo crvene boje da bude rozikasta.
Ostavimo preko noći da kore omekšaju.
Нема коментара:
Постави коментар