Potrebno je:
700 gr mlevenog mesa (kod mene piletina),1 mala glavica crnog luka,1 jaje,1 kašika sitno seckanog peršuna,so, biber,1 kašičica mlevene crvene paprike,.
3 srednja glavica crnog luka,1sveža paprika,1 dobra kašika brašna,1 kašika senfa,0,5 deci belog vina.
Priprema se:
Mlevenoj piletini dodamo sitno seckan crni luk,peršun,jaje,so,biber i crvenu papriku.Sjedinimo i na malo ulja kratko propržimo.Povadimo na tanjir i u toj masnoći prodinstamo luk isečen na rebarca kad se propržilo dodamo na štapiće sečenu papriku,senf i brašno i kratko još propržimo.Vratimo i ćuftice i zalijemo vinom i vodom oko 500 ml i kuvamo na tihoj vatri 30 minuta.(ako nam je gusta ili voda isparila dolijemo još po želji). Začinimo po svom ukusu.Ja sam poslužila uz krompir pire.
Mnogo lepo izgleda. Bas me privuklo. Moracu probati:)
ОдговориИзбриши