Tako lep kolač.Moji omiljeni kolači su tanka kora tanak fil pa opet tanka kora tanak fil...a ova je baš takva.
Potrebno je:
Kora:1 jaje,150 gr šećera,1 kašičica sodabikarbone,50 gr margarina,2 kašike mleka,2 kašike meda,450 gr brašna,1 kašika kakaa.
Fil:4 deci mleka,2 1/2 kašike brašna,2 kašike šećera,1 vanilin šećer,2 kašike prah šećera,150 gr margarina.
Čokoladna glazura: 150 gr čokolade,3 kašike ulja.
Priprema se:
Za koru sve sastojke sem brašna umutimo mikserom u posudi koja može na šporet pošto se smesa prvo mora zagrejati.Stavimo na laganu vatru i kada zapeni skinemo sa ringle i umešamo brašno.Zamesimo glatko testo koje je malo gumenkasto zbog meda i razvučemo 4 kore još dok je toplo testo jer se lakše razvlači tako nego kad se ohladi.Lakše je razvući tri kore ko nemože jako tanko da razvuče kore.Na poleđini tepsije pečemo na masnom papiru na 180 stepeni oko 5-8 minuta.
Za fil brašno (2 1/2 kašike brašna pune kašike a ne ravne),2 kašike šećera,1 vanilin šećera se skuva u mleku kao kad puding kuvamo.Kad se ohladi dodamo margarin koji smo umutili sa 2 kašike prah šećera.Sjedinimo lepo da dobijemo glatku kremu.
Fil podelimo na tri dela i nafilujemo kore.
Čokoladu otopimo sa uljem i premažemo preko četvrte kore.Ostavimo preko noći da omekša sledeći dan sečemo.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Kora:1 jaje,150 gr šećera,1 kašičica sodabikarbone,50 gr margarina,2 kašike mleka,2 kašike meda,450 gr brašna,1 kašika kakaa.
Fil:4 deci mleka,2 1/2 kašike brašna,2 kašike šećera,1 vanilin šećer,2 kašike prah šećera,150 gr margarina.
Čokoladna glazura: 150 gr čokolade,3 kašike ulja.
Priprema se:
Za koru sve sastojke sem brašna umutimo mikserom u posudi koja može na šporet pošto se smesa prvo mora zagrejati.Stavimo na laganu vatru i kada zapeni skinemo sa ringle i umešamo brašno.Zamesimo glatko testo koje je malo gumenkasto zbog meda i razvučemo 4 kore još dok je toplo testo jer se lakše razvlači tako nego kad se ohladi.Lakše je razvući tri kore ko nemože jako tanko da razvuče kore.Na poleđini tepsije pečemo na masnom papiru na 180 stepeni oko 5-8 minuta.
Za fil brašno (2 1/2 kašike brašna pune kašike a ne ravne),2 kašike šećera,1 vanilin šećera se skuva u mleku kao kad puding kuvamo.Kad se ohladi dodamo margarin koji smo umutili sa 2 kašike prah šećera.Sjedinimo lepo da dobijemo glatku kremu.
Fil podelimo na tri dela i nafilujemo kore.
Čokoladu otopimo sa uljem i premažemo preko četvrte kore.Ostavimo preko noći da omekša sledeći dan sečemo.
Recept je odavde.
primamljivo - oduvek tragam baš za ovakvim receptima
ОдговориИзбришиOvaj kolač sam i ja napravila nekoliko puta,fenomenalan je.Preporučam ga svima. Šteta da gđa. Cerica sa coolinarike ne objavljuje više nove recepte.
ОдговориИзбришиFini kolač isprobala sam recept.
ОдговориИзбриши