Ovo sam spremila jedan dan kad sam bila u manjku vremena pripremila sos i pileće grudi su se ispekle na gril tiganju i ručak uz neku salaticu je ubrzo bio gotov.
Potrebno je
pola belog mesa,100 gr mesnate dimljene slanine,1 tanji praziluk,2 deci pavlake za kuvanje,200 gr spiralne testenine.
Priprema se
Pola belog mesa začinimo,posolimo i pobiberimo.Na gril tiganju na vrlo malo masnoće pečemo.
Dok se to peče slaninu isečemo na tanke štapice i u tiganju ga propžimo.Dodamo na kolutove isečen praziluk i prodinstamo.Kad se praziluk praziluk propržio i omekšao zalijemo sa pavlakom za kuvanje i ostavimo da prokrčka 2-3 minuta.Posolimo i pobiberimo po ukusu.Testeninu obarimo stavimo u tanjir prelijemo sosom a pileće grudi nasečemo na parčiće i poređamo po testu.Uz neku sezonsku salatu odličan ručak.
Potrebno je
pola belog mesa,100 gr mesnate dimljene slanine,1 tanji praziluk,2 deci pavlake za kuvanje,200 gr spiralne testenine.
Priprema se
Pola belog mesa začinimo,posolimo i pobiberimo.Na gril tiganju na vrlo malo masnoće pečemo.
Dok se to peče slaninu isečemo na tanke štapice i u tiganju ga propžimo.Dodamo na kolutove isečen praziluk i prodinstamo.Kad se praziluk praziluk propržio i omekšao zalijemo sa pavlakom za kuvanje i ostavimo da prokrčka 2-3 minuta.Posolimo i pobiberimo po ukusu.Testeninu obarimo stavimo u tanjir prelijemo sosom a pileće grudi nasečemo na parčiće i poređamo po testu.Uz neku sezonsku salatu odličan ručak.
Нема коментара:
Постави коментар