Buhle su moja slaba tačka.Fine,mekane,mirišljave pa još sa domaćim pekmezom od šljiva ma milina.
Potrebno je:
600 gr brašna,75 gr otopljenog putera,3 žumanceta,50 gr šećera,2,5 deci mleka,20 gr kvasca,prstohvat soli.
Pekmez od šljiva,otopljen puter 100-150 gr.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer.Dodamo kvasac da se zapeni.Kad je kvasas nabubrio dodamo ostale sastojke i dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se udvostruči.Kad se testo diglo stavimo ga na dasku i oklagijom je rastanjimo na 1 cm debljine.Isečemo na kocke 10x10 cm i stavimo po kašičicu pekmeza u sredinu.Skupimo ćoškove i formiramo kiglice koje umočimo u otopljen puter i ređamo u dublju tepsiju jednu do druge.Ispečemo na 180 stepeni.Kad su pečene i ohlađene pospemo ih prah šećerom.
Potrebno je:
600 gr brašna,75 gr otopljenog putera,3 žumanceta,50 gr šećera,2,5 deci mleka,20 gr kvasca,prstohvat soli.
Pekmez od šljiva,otopljen puter 100-150 gr.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer.Dodamo kvasac da se zapeni.Kad je kvasas nabubrio dodamo ostale sastojke i dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se udvostruči.Kad se testo diglo stavimo ga na dasku i oklagijom je rastanjimo na 1 cm debljine.Isečemo na kocke 10x10 cm i stavimo po kašičicu pekmeza u sredinu.Skupimo ćoškove i formiramo kiglice koje umočimo u otopljen puter i ređamo u dublju tepsiju jednu do druge.Ispečemo na 180 stepeni.Kad su pečene i ohlađene pospemo ih prah šećerom.
Buhtle obožavam. Prijatno!!
ОдговориИзбриши