Ovo deci zanimljivo u ovo vreme praznika.
Potrebno je:
Palačinke: 100 gr kukuruznog brašna,100 gr pšeničnog brašna,2 deci mleka,1,5-2 deci kisele vode,so,2 jaja,300 gr obarenog spanaća.
Fil: 300 gr sitnog sira (švabskog),so,sitno seckane pržene domaće slanine.
Priprema se:
Obareni spanać jako sitno isečemo (ja sam prepasirala kroz cediljku za supu da bude jako sitno).Jaja blago umutimo dodamo so i mleko pa dodamo kukuruzno i pšenično brašno pa dobro sjedinimo.Dodamo i spanać i na kraju razredimo sa kiselom vodom željene gustoće.
Palačinke ispečemo na vrelom pouljenom tiganju.Još vrele filujemo sa sirom koji smo sjedinili sa prženim slaninicama.Poređamo u obliku jelke ukrasimo jako tanko sečenim trakicama od šargarepe,zvezdicom od žute paprike,mini paradajzom i parmezanom kao snegom.
Potrebno je:
Palačinke: 100 gr kukuruznog brašna,100 gr pšeničnog brašna,2 deci mleka,1,5-2 deci kisele vode,so,2 jaja,300 gr obarenog spanaća.
Fil: 300 gr sitnog sira (švabskog),so,sitno seckane pržene domaće slanine.
Priprema se:
Obareni spanać jako sitno isečemo (ja sam prepasirala kroz cediljku za supu da bude jako sitno).Jaja blago umutimo dodamo so i mleko pa dodamo kukuruzno i pšenično brašno pa dobro sjedinimo.Dodamo i spanać i na kraju razredimo sa kiselom vodom željene gustoće.
Palačinke ispečemo na vrelom pouljenom tiganju.Još vrele filujemo sa sirom koji smo sjedinili sa prženim slaninicama.Poređamo u obliku jelke ukrasimo jako tanko sečenim trakicama od šargarepe,zvezdicom od žute paprike,mini paradajzom i parmezanom kao snegom.
Нема коментара:
Постави коментар