naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

субота, 11. јануар 2014.

Šumadijska pita

Nevidim kakve veze šumadija ima sa ovom pitom ali dobro nema veze.Kumova mama nam je spremila jednom prilikom kad smo bili kod njih i naravno da sam uzela i recept od nje.Sledeći put kad je budem pravila pravicu dve štrudle podeliti kore na dve gomile jer ovako je malo prevelika.

Potrebno je:
500 gr tankih kora za pitu,2 jaja,2 čaše jogurta,1čaša od jogurta griza,1 kašičica soli,1/2 prašak za pecivo,1 čaša od jogurta ulja,200 gr šunkarice,150 gr rendanog kačkavalja,150 gr mariniranih šampinjona,kečap, origano.
Priprema se:
Umutimo jaja sa soli,jogurtom,uljem,grizom i praškom za pecivo.Ovom smesom filujemo kore.Stavimo jednu namažemo filom na to stavimo drugu namažemo filom ...i tako redom.Malo fila ostavimo na kraju da bi premazali ceo rolat.Zadnju koru koju smo stavili ne namažemo filom nego kečapom,pospemo origanom poređamo tanko sečenu šunkaricu pospemo seckane marinirane šampinjone i na kraju pospemo i rendanim kačkavaljem.Urolamo stavimo u podmazanu tepsiju i namažemo sa preostalim filom.Na 180 stepeni ispečemo.

Нема коментара:

Постави коментар