naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

уторак, 23. јануар 2024.

~ Hleb sa prepeličijim jajima~

 Moja sestra je jedno vreme držala prepelice pa smo imali uvek sveža jaja.

Potrebno je:

1 suvi kvasac

30 gr šećera

140 ml vode

400 gr brašna

1 kašikica soli

12 prepeličjih jaja

4 kašike ulja

Priprema:

U mlakoj vodi otopimo šećer i dodamo kvasac da se aktivira. U brašno dodamo so i napravimo udubljenje u sredini gde dodamo razmućena prepeličja jaja, ulje i kvasac. Dobro zamesimo testo. Ostavimo na toplom da se odmara. Nadošlo testo prevrnemo na blago pobrašnjenu dasku i oblikujemo veknicu od testa.

Tepsiju za hleb 11x30 cm obložimo papirom za pečenje i stavimo oblikovani hleb unutra. Odgore namažemo sa vodom i pečemo na 200-220  stepeni oko 30 minuta. Ako pre vremena rumeni pokrijemo folijom. Kad je pečeno ponovo premažemo vodom  i ostavimo na rešetku da se ohladi.

Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар