naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 22. јануар 2024.

~ Pink torta ~

Ja sam mama 2 dečaka sad već doduše momaka. Al ljubi je tetka imam ja i curicu i prava je damica, Naravno omiljena joj je roza boja.

Potrebno je:

Za kore:

400 gr brašna

2 kašikice praška za pecivo

1 kašikica sodabikarbone

½ kašikice soli

4 jaja

360 gr šećera

2 kašike ekstrakt od vanile

250 ml ulja

250 ml mlaćenice ili 250 ml mleka u koji smo dodali 2 kašike limunovog soka i ostavimo da odstoji 10 minuta

roza boja

Fil:

600 gr malina

200 ml vode

4 pudinga od malina

350 gr šećera

250 gr putera ili margarina

200 ml slatke pavlake

Dekoracija:

500 ml slatke pavlake

Priprema:

Za koru: Brašno, sodubikarbonu, prašak za pecivo pomešamo. Jaja mutimo 30 sekundi zatim dodamo šećer i ponovo mutimo 30 sekundi i na kraju dodamo ulje i ekstrakt od vanile. Usporimo mikser i dodamo polovinu smese od brašna, zatim dodamo polovinu mleka sjedinimo zatim i preostalo brašno i na kraju ostatak mleka. Podelimo smesu na 5 dela. Jedan deo ostaje neobojen a u ostala 4 dodamo boje. U prvu najviše da bude najača roza, te smanjujemo postepeno u preostale 3. (ja baš nisam najbolje rasporedila). Kore pečemo pojedinačno na 180 stepeni u kalupu 22 cm.

Za fil: Maline skuvamo sa vodom i sa šećerom procedimo kroz cediljku da nema semenki. Sipamo u šerpu i dodamo razmućen puding i skuvamo. Ostavimo fil da se ohladi. Penasto umutimo puter ili margarin i sjedinimo sa hladnim filom. Umutimo slatku pavlaku i špatulom (nikako mikserom)  umešamo u fil. Filujemo tortu i dobro ohladimo.

Umutimo slatku pavlaku i dekorišemo ohlađenu tortu.

Recept za kore je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар