Ovo starinsko jelo nisam nikad jela pa je bilo vreme da
ga isprobam.Pošto nisam neki veliki ljubitelj barenog mesa večito
tragam za nekim receptom kako da ih iskoristim u nekom jelu.Tako sam
naisla i na ovaj.Nama se dopada mi volimo mnogo beli luk.
Potrebno je:
2 cela barena bataka,5 čena belog luka,2 kašike brašna,2 kašika putera,so,biber,2-3 kašike limunovog soka,peršun.
Priprema se:
U supi obarene batake očistimo od kožure i kostiju.Iscepkamo na male komadiće po duzini.Na puteru propržimo brašno ali da ostane svetla.Dodamo 3 čena belog luka sitno seckano,jedan sekund još pržimo.Zalijemo sa supom uz stalno mešanje i skuvamo toliko gusto da možemo viljuškom jesti.Kad je dovoljno gusto dodamo iscepkano meso i ona dva čena belog luka sitno seckana.Začinimo sa soli, biberom i limunovim sokom.Dodamo sitno seckani peršun i skinemo sa vatre.
Poslužimo uz krompir pire ili bareni krompir,ali meni ovako samo je najlepši.
Recept je odavde.
Potrebno je:
2 cela barena bataka,5 čena belog luka,2 kašike brašna,2 kašika putera,so,biber,2-3 kašike limunovog soka,peršun.
Priprema se:
U supi obarene batake očistimo od kožure i kostiju.Iscepkamo na male komadiće po duzini.Na puteru propržimo brašno ali da ostane svetla.Dodamo 3 čena belog luka sitno seckano,jedan sekund još pržimo.Zalijemo sa supom uz stalno mešanje i skuvamo toliko gusto da možemo viljuškom jesti.Kad je dovoljno gusto dodamo iscepkano meso i ona dva čena belog luka sitno seckana.Začinimo sa soli, biberom i limunovim sokom.Dodamo sitno seckani peršun i skinemo sa vatre.
Poslužimo uz krompir pire ili bareni krompir,ali meni ovako samo je najlepši.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар