Ovo je više recept za iskoristiti ostatke od uskrsa ali može se i sada napraviti.
Potrebno je:
Testo: 40 gr kvasca,500-550 gr brašna,1 deci mlakog mleka,2 deci pavlake,1 kašika masti,1 kašičica šećera,2 kašičice soli.Za premaz:1 jaje,susam.
Punjenje:2 deci pavlake,3-4 kašike rena (već pripremljenog za jelo),3-4 barena jaja,300 gr šunke,2 komada mladog luka.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i dodamo kvasac da nadođe.Dodamo mast,pavlaku,brašno i so pa dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se udvostruči.Kad je testo nadošlo razvijemo ga oklagijom na pola santimetara debljine i namažemo ga sa pavlakom u koji smo umešali ren,pospemo preko tanko seckanu šunku,mladi luk i na kolutove sečena jaja.Umotamo u rolat pa u puža.Ostavimo u tepsiji obloženu papirom za pečenje da se odmara 15-20 minuta dotle ugrejemo rernu na 180 stepeni.Namažemo jajetom i pospemo susamom.Ispečemo da ima lepu zlatnu žutu boju.
Potrebno je:
Testo: 40 gr kvasca,500-550 gr brašna,1 deci mlakog mleka,2 deci pavlake,1 kašika masti,1 kašičica šećera,2 kašičice soli.Za premaz:1 jaje,susam.
Punjenje:2 deci pavlake,3-4 kašike rena (već pripremljenog za jelo),3-4 barena jaja,300 gr šunke,2 komada mladog luka.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i dodamo kvasac da nadođe.Dodamo mast,pavlaku,brašno i so pa dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se udvostruči.Kad je testo nadošlo razvijemo ga oklagijom na pola santimetara debljine i namažemo ga sa pavlakom u koji smo umešali ren,pospemo preko tanko seckanu šunku,mladi luk i na kolutove sečena jaja.Umotamo u rolat pa u puža.Ostavimo u tepsiji obloženu papirom za pečenje da se odmara 15-20 minuta dotle ugrejemo rernu na 180 stepeni.Namažemo jajetom i pospemo susamom.Ispečemo da ima lepu zlatnu žutu boju.
Нема коментара:
Постави коментар