Ukusan i lako pripremljen ručak.
Potrebno je:
400 gr mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,1/2 kašika brašna,so,biber,1 jaje,peršun.
Pirinač,1 praziluk,1 veća šargarepa,1 parče slanine,peršun.Gotova supa.
Priprema se:
Mleveno meso sjedinomo sa sitno seckanim crnim i belik lukom,brašnom,jajetom sitno seckanim peršunom i začinimo sa soli i biberom.
Na masti ispržimo ćuftice i povadimo ih na tanjir.Sa tom masnoćom namažemo dublju tepsiju,a u ostatku masnoće propržimo sitno seckanu slaninu dodamo praziluk i rendanu šargarepu pa ih prodinstamo.Dodamo i opran pirinač i pržimo dok pirinač nebude staklast.Prespemo u tepsiju i poređamo odgore ćuftice.Zalijemo sa supom i stavimo da se peče na 180 stepeni.Kad nam pirinač upije tečnost probamo ga i ako još nije skuvan dolijemo supe i vratimo nazad u rernu da se skroz ispeče.
Potrebno je:
400 gr mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,1/2 kašika brašna,so,biber,1 jaje,peršun.
Pirinač,1 praziluk,1 veća šargarepa,1 parče slanine,peršun.Gotova supa.
Priprema se:
Mleveno meso sjedinomo sa sitno seckanim crnim i belik lukom,brašnom,jajetom sitno seckanim peršunom i začinimo sa soli i biberom.
Na masti ispržimo ćuftice i povadimo ih na tanjir.Sa tom masnoćom namažemo dublju tepsiju,a u ostatku masnoće propržimo sitno seckanu slaninu dodamo praziluk i rendanu šargarepu pa ih prodinstamo.Dodamo i opran pirinač i pržimo dok pirinač nebude staklast.Prespemo u tepsiju i poređamo odgore ćuftice.Zalijemo sa supom i stavimo da se peče na 180 stepeni.Kad nam pirinač upije tečnost probamo ga i ako još nije skuvan dolijemo supe i vratimo nazad u rernu da se skroz ispeče.
Нема коментара:
Постави коментар