Potrebno je:
2
srednje glavice crnog luka,2 šargarepe,50 gr putera,2 lovorova
lista,biber,so,500 gr mlevenog mesa, 2 oljuštena paradajza,1 kocka za
supu,300 gr graška.
500 gr krompira,1 deci mleka,100 gr putera,2 žumanaca.
Priprema se:
Crni
luk sitno isečemo i prodinstamo dodamo šargrepu isečenu na
kolutove,lovorov list i dinstamo dalje još par minuta.Dodamo mleveno
meso i očišćeni paradajz isečen na kocke pa prižimo još par minuta
posolimo pobiberimo.Zalijemo sa vodom i dodamo kocku za supu i
grašak.Skuvamo da bude gusto kao sos.Krompir obarimo i ignječimo uz
dodavanje mleka,putera i žumanaca napravimo pire.
U
dublju tepsiju sipamo meso i odgore na njega stavimo krompir pire (ako
imamo možemo sa poslastićarskim špricem stavljati pire lepše izgleda).U
renri zagrejanoj na 180 stepeni ispečemo dok nepočne da rumeni.
Нема коментара:
Постави коментар