Od kad sam prvi put ispekla ove lepinjice na roštilju uz meso od tada kad god pečemo roštilj obavezno i njih pečemo.
Potrebno je:
Starter:
200 gr brašna,10 gr kvasca,1 kašičica soli,1 deci vode.
Testo:
300 gr brašna,2 kašičice soli,3 kašike ulja,oko 1 deci jogurta.
Starter sam umesila uveče i na hladnom sam ostavila da odmara do ujutru.
Potrebno je:
Starter:
200 gr brašna,10 gr kvasca,1 kašičica soli,1 deci vode.
Testo:
300 gr brašna,2 kašičice soli,3 kašike ulja,oko 1 deci jogurta.
Starter sam umesila uveče i na hladnom sam ostavila da odmara do ujutru.
Ujutru
sam dodala brašno,ulje,so i oko 1 deci jogurta.Dobro umesila i ostavila
da se odmori.Kad se dupliralo razvlačimo i ispečemo na roštilju.Netreba
roštilj podmazati neće se zalepiti.Ja sam svaku razvukla stavila na
tacnu 2 pobrasnjala pa stavila 2 na njih pa malo pobrasnjala...i tako
redom.Iznela ih tako i samo ispekla.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар