Imam jedan kuvar na mađarskom Četiri
godišnja doba.Jako je volim pun je običnih recepata za
svakodnevnicu.Kupila sam je još kao devojka kad mi ni na pamet nije
padalo kuvanje.
Potrebno je:
250 gr mlevenog mesa,50 gr dimljene slanine,1 praziluk,1paprika,so,biber,1 čen belog luka,1 veća šargarepa,300 gr pirinča,1 kocka za supu,6 jaja,peršun.
Priprema se:
Slaninu isečemo na male kockice i ispržimo.Dodamo na kolutove isečen praziluk i prodinstamo.Dodamo i isečen beli luk,izrendanu šargarepu,iseckanu papriku i mleveno meso.Pržimo to uz malo dodavanje vode dok nebude gotovo.
Pirinač sa kockom za supu skuvamo.Sjedinimo pirinač i smesu sa mesom i sipamo u podmazanu tepsiju. Kutlačom napravimo 6 udubljenja i u svaku stavimo po jedno jaje.Stavimo u rernu na 180 stepeni dok se jaje ne ispeče.
Potrebno je:
250 gr mlevenog mesa,50 gr dimljene slanine,1 praziluk,1paprika,so,biber,1 čen belog luka,1 veća šargarepa,300 gr pirinča,1 kocka za supu,6 jaja,peršun.
Priprema se:
Slaninu isečemo na male kockice i ispržimo.Dodamo na kolutove isečen praziluk i prodinstamo.Dodamo i isečen beli luk,izrendanu šargarepu,iseckanu papriku i mleveno meso.Pržimo to uz malo dodavanje vode dok nebude gotovo.
Pirinač sa kockom za supu skuvamo.Sjedinimo pirinač i smesu sa mesom i sipamo u podmazanu tepsiju. Kutlačom napravimo 6 udubljenja i u svaku stavimo po jedno jaje.Stavimo u rernu na 180 stepeni dok se jaje ne ispeče.
Нема коментара:
Постави коментар