Volim ukus kakaa sa kiselom pavlakom.
Potrebno je:
Testo:
1kom kvasca,100 ml mleka,2 kašičice šećera,1/2 kašičice soli,2 kom vanilin šećera,50 gr otopljenog putera,1 kom jaje,180 ml jogurta,600 gr brašna.
Fil:
4-5 kašike pavlake,2 kašike nesquika,1 kašika kakaa,3 kašike šećera,1/2 kašike brašna.
Preliv:
50 gr putera,5 kašike pavlake,5 kašike slatke pavlake,3 kom vanil šećera.
Priprema se:
U 100 ml mlakog mleka stavimo šećer i dodamo izdrobljen kvasac.Dodamo i jogurt,otopljen puter,jaje,so,vanilin šećer i polako dodajemo brašno i zamesimo testo da se nelepi za činiju.Ostavimo da nadođje oko 45 minuta. Razvučemo oklagijom 5 mm debljine i namažemo je u tankom sloju sa pavlakom.
Pomešamo kakao,nesquik,šećer i brašno i raspodelimo po testu koji je namazan sa pavlakom.Čvrsto ga urolamo i ivicu prilepimo uz štrudli da nam se ne bi odmotavala.Isečemo je oštrim nožem (koji posle svakog sečenja obrišemo da je lakše seći) na 1 cm debljine i stavim u tepsiju koji smo obložila papirom za pečenje. Ostavim oko 15 minuta da naraste.
Нема коментара:
Постави коментар