naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

понедељак, 2. децембар 2013.

Slatke zapečene palačinke sa sirom

Palačinke kod nas mogu u svim varijantama.Ali deca najviše vole sa eurokremom i pudingom a ja ovako sa sirom i sa pekmezom.

Potrebno je:
2 jaja,malo soli,3-4 kašičice šećera,400 gr brašna,3 deci mleka,1,5-3 deci kisele vode.
Fil:500 gr švapskog neslanog sira,2-3 vanilin šećera,šećera po ukusu,1 jaje,3 deci domaće pavlake, 2 vanilin šećera.
Priprema se:
Za palačinke jaja umutimo sa šećerom i prstohvat soli i uz dodavanje mleka i brašna umutimo u gustu smesu bez grudvica.Sa kiselom vodom ga razredimo do željene gustoće (količina kisele vode zavisi od veličine jaja i od brašna a i od toga koliko volimo da nam je smesa gusta) .Ostavimo da odstoji pola sata. Dodamo 2-3 kašike ulja i na vrelom tiganju ih ispečemo.Palačinke uvek ovako spremam samo u zavisnosti od količine potrošača smanjujem ili povećavam sastojke.
Za fil sir viljuškom izgnječimo dodamo vanilin šećer i domaće pavlake 1-3 kašike zavisi koliko nam je sir suv.Dodamo malo šećera dobro pomešamo i probamo ako treba dodamo još šećera i na kraju umešamo i jedno jaje.Ko voli može da doda limunovu koru i suvo grožđe.
Svaku palačinku namažemo sa dobrom kašikom fila umotamo i ređamo u podmazanu tepsiju jednu do druge.Ostatak domaće pavlake pomešamo sa vanilin šećerom i sa 2 kašike šećera i namažemo dobro palačinke odgore i u rerni ugrejanoj na 180 stepeni dok ne počne da rumeni odgore.
Ko nemože da nađe domaću pavlaku može da stavi i slatku pavlaku onda nam je jedan od 2,5 deci dovoljan.

Нема коментара:

Постави коментар