naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 27. новембар 2013.

Katičini rolati ili rolovani čupavci

Mene podsećaju na čupavce samo što su filovani i umotani.

Potrebno je:
Testo:2 jaja,60 g šećera,60 g brašna,1 mala kašičica praška za pecivo,1/2 kašike vode,1/4 kašike ulja. (sve ovo treba dva puta pošto nam trebaju dve kore)
Fil:2 jaja,100 g šećera,100 gr čokolade za kuvanje,200 g putera.
Preliv:2 deci mleka,200 g čokolade za kuvanje,100 g šećera,150 g putera,200 gr kokosovog brašna.
Priprema se:
Jaja razdvojimo.Belanca umutimo u čvrst sneg,dodamo šećer, žumanca,brašno sa praškom za pecivo,ulje i vodu i dalje muteći mikserom.Sipamo u veliku tepsiju koji smo obložili papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.Kad se ispeče pažljivo skinemo papir sa njega i ostavimo da se ohladi.Napravimo još jednu ovakvu piškotu.
Za fil jaja i šećer kuvamo na pari stalno muteći žicom za mućenje.Kad postane penasta i kremasta dodamo čokoladu izlomljenu na kockice.Skinemo sa vatre i mešamo da nam se čokolada otopi.Ostavimo da se ohladi.Kad je fil skroz hladan dodamo penasto umućen puter.Podelimo na dva dela i namažemo na biskvite. Isečemo trakice širine 3 cm.Malo zamotamo jednom-dvaput i presečemo nožem tamo gde smo presekli ponovo zamotamo jednom-dvaput i tako sve do kraja da dobijemo male rolatiće.Nije problem ako nam malo iscuri fil ili pukne negde sve ce to prekriti preliv i kokos.
Za preliv prokuvamo mleko,šećer,čokoladu i puter.Skinemo sa vatre i pomešamo da nam se sve otopi.Ostavimo malo da nam se prohladi da se u što debljem sloju nalepi na rolatiće.
Svaki mali rolat umočimo u preliv i uvaljamo u kokos.
Recept je odavde.


2 коментара: