Ove kiflice su nastale tako što nam je od ručka ostalo krompir pirea i bilo mi je žao baciti pa sam se setila da negde videla odličan recept koji je čekao da prvu priliku.Dopalo mi se što nema u njemu brašna nego griza.
Potrebno je:
400 gr skuvanog krompira,450 gr griza,100 ml tople vode,1 kašičica suvog kvasca,1 kašičica kima,300 gr kačkavalja,1 kašičica soli.
Priprema se:
Krompir obarimo u slanoj vodi (može i ostatak krompir pirea) ali da skuvan i ohlađen ima 400 gr.
Izgnječimo kao za krompir pire.Dodamo griz,kvasac razmućen u mlakoj vodi sa kašičicom šećera,so i kim.Testo ostavimo sat vremena da naraste.Kad se nadiglo na radni sto pospemo ostatak 50 gr griza i premesimo testo.Kačkavalj na krupno narendamo.Sa namašćenim rukama kidamo loptice veličine oraha i formiramo ih u male kobasice debljine 1 cm,pa ih stavimo u rendani kačkavalj pa ih sa svih strana umočimo da svuda bude sira na njemu.Ređamo ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i u vreloj rerni ugrejanoj na 180 stepeni pečemo dok nebudu rumeni oko 15 minuta.
Recept je odavde.
Potrebno je:
400 gr skuvanog krompira,450 gr griza,100 ml tople vode,1 kašičica suvog kvasca,1 kašičica kima,300 gr kačkavalja,1 kašičica soli.
Priprema se:
Krompir obarimo u slanoj vodi (može i ostatak krompir pirea) ali da skuvan i ohlađen ima 400 gr.
Izgnječimo kao za krompir pire.Dodamo griz,kvasac razmućen u mlakoj vodi sa kašičicom šećera,so i kim.Testo ostavimo sat vremena da naraste.Kad se nadiglo na radni sto pospemo ostatak 50 gr griza i premesimo testo.Kačkavalj na krupno narendamo.Sa namašćenim rukama kidamo loptice veličine oraha i formiramo ih u male kobasice debljine 1 cm,pa ih stavimo u rendani kačkavalj pa ih sa svih strana umočimo da svuda bude sira na njemu.Ređamo ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i u vreloj rerni ugrejanoj na 180 stepeni pečemo dok nebudu rumeni oko 15 minuta.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар