naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 28. новембар 2013.

Kiflice sa kajmakom

Kajmak sam vise puta spomenula u blogu jer ga obozavam.Najviše samo na hlebu ali i sa ćevapima.

Potrebno je:
3 deci mleka,40 gr kvasca,2 deci DOMAĆE pavlake,1 jaje,2 kašičice šećera,1,5 kašičice soli,700-800 gr brašna.
Kajmak,1 jaje.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.U veću činiju sipamo 700 gr brašna dodamo so, jaje,domaću pavlaku (domaća pavlaka je mnogo masnija i mekša od pavlake iz radnje) i kvasac koji je nadošao.Umesimo i ako je potrebno dodamo još malo brašna.Ostavimo na toplom da se testo duplira.Kad je naraslo podelimo ga na jufkice od po 50 gr.Svaku lopticu razvučemo u ovalan oblik.Jednu stranu namažemo kajmakom (ko nema kajmak može i pavlaku nije to ali poslužiće) a drug polovinu nožem usečemo na 4-5 mesta.Urolamo sa strane fila stavimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje namažemo jajetom i na 180 stepeni ispečemo da budu rumeni.


Нема коментара:

Постави коментар