Lepo i dekorativno.
Potrebno je:
Testo:3 kom jaja,120 gr šećera,120 gr brašna,1 kom prašak za pecivo Vošni fil:300 gr sveže ili smrznute jagode,1 kom pudinga od vanile,4 kašike vode,80-100 gr šećera
Fil od vanile:2 kom pudinga od vanile,7 deci mleka,120 gr šećera,50 gr putera
Dekoracija:24 komada petit keksa i 1 deci umućene slatke pavlake.
Priprema se:
Za
piškotu umutimo belanca pa dodamo u umućeno belance i žumanca jedno po
jedno,dodamo i šećer i na kraju pomešan prašak za pecivo i brašno.
Sipamo u tepsiju 20x30 cm obložen papirom za pečenje i ispečemo.Na 180 stepeni oko 10 mimuta.Kad je gotovo skinemo papir sa njega i stavimo na tacnu da se ohladi.
Sipamo u tepsiju 20x30 cm obložen papirom za pečenje i ispečemo.Na 180 stepeni oko 10 mimuta.Kad je gotovo skinemo papir sa njega i stavimo na tacnu da se ohladi.
Za fil od jagoda(može bilo koje bobičasto voće) (ja sam tad koristila smrznute jagode).
Jagode stavimo u šerpu i stavimo sa šećerom da se skuva.Možemo malo da ih izgnječimo ako ima većih komada ali i nemoramo.Kad provri kuvamo 5-10 minuta,da jagode malo omekšaju.Puding pomešamo sa vodom i sipamo u jagode ostavimo još na vatri minut dva pa skinemo i sipamo na testo.
Za fil od vanile stavimo mleko da uvri dotle umutimo šećer i prah od pudinga i kad mleko uvri skuvamo u njemu puding.Kad je mlako umešamo u njega puter i na fil od jagoda namažemo.
Odgore poređamo petit koji smo umakali u mlako mleko i na svaki keks špricom za torte stavimo kupicu umućene slatke pavlake.Jagode stavimo u šerpu i stavimo sa šećerom da se skuva.Možemo malo da ih izgnječimo ako ima većih komada ali i nemoramo.Kad provri kuvamo 5-10 minuta,da jagode malo omekšaju.Puding pomešamo sa vodom i sipamo u jagode ostavimo još na vatri minut dva pa skinemo i sipamo na testo.
Za fil od vanile stavimo mleko da uvri dotle umutimo šećer i prah od pudinga i kad mleko uvri skuvamo u njemu puding.Kad je mlako umešamo u njega puter i na fil od jagoda namažemo.
Нема коментара:
Постави коментар