Ovaj kolač je postao miljenik mog starijeg sinčića.
Potrebno je:
Testo: 300 g brašna,100 g šećera,100 g margarina,1 kašika kakaa,1 prašak za pecivo,3 kašike mleka.
Piškota: 5 jaja,5 kašika šećera,5 kašika brašna,1 prašak za pecivo.
Fil: 2 pudinga od vanile,7 deci mleka,200 g šećera,300 g putera ili margarina.
Glazura: 100 g bele čokolade,3 kašike ulja.
Priprema se:
Umesimo
prhko testo od sastojaka i podelimo na dva dela.Na papiru za pečenje
razvučemo na 20x30 cm veličine.Ispečemo na 180 stepeni ali da pazimo da
ne dobije boju.
Za
piškotu umutimo belanca u čvrst sneg dodamo šećer,žumanca i brašno sa
praškom za pecivo.Ispečemo na papiru za pečenje u istoj tepsiji u kome
smo i prethodne kore od kakaa pekli.
Za
fil izmutimo bračno,puding,šećer sa malo mleka,ostatak mleka stavimo da
uvri.Skuvamo u njemu mešavinu pudinga.Ostavimo da se skroz
ohladi.Umutimo puter penasto i dodamo u hladan fil.
Na donju koru namažemo polovinu fila na to stavimo piškotu pa druga polovina fila i na to druga prhka kora.
Čokoladu otopimo sa uljem i prelijemo preko kolača.
Recept je ovde.
Нема коментара:
Постави коментар