U zadnje vreme nemam vremena
ni malo,već nedeljama samo medenjake pečem.Ovi keksiči su mi se mnogo
dopali,volim keksiće jer se brzo spremaju a vrlo su ukusni.
Potrebno je:
175 g putera sobne temperature,85 g prah šećera,1/2 kašičice ekstrakta od vanile,225 g brašna,75 g suvih višanja,75 g badema isecenih na listiće.
Priprema se:
Puter,prah šećer i ekstrakt od vanile penasto umutimo sa mikserom.Dodamo brašno,suve višnje i bademe. Dobro umesimo smesu i formiramo dva valjka prečnika 5 cm.Umotamo ih u samolepljivu foliju jako čvrsto. Ostavimo bar sat vremena u zamrzivaču da se stegne.(možemo spremiti i ranije pa kad nam treba ostavimo u frižideru da se otkravi preko noći)
Pre pečenja skinemo foliju i isečemo ih na 1 cm debljine.Poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Ja sam sekla tankim nožem i malo mi se krunio ali sam ga lepo mogla sastaviti ono sto otpadne.
Potrebno je:
175 g putera sobne temperature,85 g prah šećera,1/2 kašičice ekstrakta od vanile,225 g brašna,75 g suvih višanja,75 g badema isecenih na listiće.
Priprema se:
Puter,prah šećer i ekstrakt od vanile penasto umutimo sa mikserom.Dodamo brašno,suve višnje i bademe. Dobro umesimo smesu i formiramo dva valjka prečnika 5 cm.Umotamo ih u samolepljivu foliju jako čvrsto. Ostavimo bar sat vremena u zamrzivaču da se stegne.(možemo spremiti i ranije pa kad nam treba ostavimo u frižideru da se otkravi preko noći)
Pre pečenja skinemo foliju i isečemo ih na 1 cm debljine.Poređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.
Ja sam sekla tankim nožem i malo mi se krunio ali sam ga lepo mogla sastaviti ono sto otpadne.
Нема коментара:
Постави коментар