Još letos sam pekla ove kolačiće napolju vrućina pakao pa kad izvedemo decu napolje mi žene se kafenišemo igramo badmington a posle se zasladimo sa nečim.Ovaj kolač nas je jedan put cekao u frižideru hladan i kremast a čokolada unutar krckava.
Potrebno je:
Testo:400 g brašna,150 g margarina,1 jaje,3 kašike kisele pavlake,3 kašike šećera,1 kašičica sodabikarbone,2 kašike kakao praha.
Bela krema:1 litra mleka,4 kašike brašna,6 kašika gustina,250 g margarina,200 g šećera,malo ruma ili ekstrakt po želji.
Čokoladni fil:200 g čokolade za kuvanje,200 gr margarina.
Priprema se:
Od sastojaka za kore umesimo glatko testo i podelimo ga u tri dela i ostavimo u frižideru pola sata.
Za to vreme skuvamo beli fil.Pomešamo brašno,gustin i šećer sa 1/4 mleka da nema grudvice.Ostatak mleka stavimo da uvri.U mleko koje je uvrilo skuvamo mešavinu gustina brašna i mleka.Skuvamo do željene gustoće.Ostavimo da se ohladi i u hladan fil dodamo penasto umućen margarin.
Kore razijemo veličine tepsije.Stavimo na papir za pečenje i na prevrnutom plehu ispečemo na 180 stepeni.
Za čokoladni fil otopimo na pari margrin u čokoladu.Filujemo na sledeći nacin:
kora premažemo je 1/4 bele kreme pa na to polovina čokoladne kreme stavimo na hladno da se čokolada malo stegne pa na to druga 1/4 bele kreme poklopimo je drugom korom, pa ponovo 1/4 bele kreme pa ostatak čokoladne kreme opet na hladno da se stegne malo pa ostatak bele kreme i na kraju treća kora. Pospemo je prah šećerom i ostavimo da prenoći da omekšaju kore.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Testo:400 g brašna,150 g margarina,1 jaje,3 kašike kisele pavlake,3 kašike šećera,1 kašičica sodabikarbone,2 kašike kakao praha.
Bela krema:1 litra mleka,4 kašike brašna,6 kašika gustina,250 g margarina,200 g šećera,malo ruma ili ekstrakt po želji.
Čokoladni fil:200 g čokolade za kuvanje,200 gr margarina.
Priprema se:
Od sastojaka za kore umesimo glatko testo i podelimo ga u tri dela i ostavimo u frižideru pola sata.
Za to vreme skuvamo beli fil.Pomešamo brašno,gustin i šećer sa 1/4 mleka da nema grudvice.Ostatak mleka stavimo da uvri.U mleko koje je uvrilo skuvamo mešavinu gustina brašna i mleka.Skuvamo do željene gustoće.Ostavimo da se ohladi i u hladan fil dodamo penasto umućen margarin.
Kore razijemo veličine tepsije.Stavimo na papir za pečenje i na prevrnutom plehu ispečemo na 180 stepeni.
Za čokoladni fil otopimo na pari margrin u čokoladu.Filujemo na sledeći nacin:
kora premažemo je 1/4 bele kreme pa na to polovina čokoladne kreme stavimo na hladno da se čokolada malo stegne pa na to druga 1/4 bele kreme poklopimo je drugom korom, pa ponovo 1/4 bele kreme pa ostatak čokoladne kreme opet na hladno da se stegne malo pa ostatak bele kreme i na kraju treća kora. Pospemo je prah šećerom i ostavimo da prenoći da omekšaju kore.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар