naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

среда, 27. новембар 2013.

Bajadera sa čokoladnim filom

Još letos sam pekla ove kolačiće napolju vrućina pakao pa kad izvedemo decu napolje mi žene se kafenišemo igramo badmington a posle se zasladimo sa nečim.Ovaj kolač nas je jedan put cekao u frižideru hladan i kremast a čokolada unutar krckava.

Potrebno je:
Testo:400 g brašna,150 g margarina,1 jaje,3 kašike kisele pavlake,3 kašike šećera,1 kašičica sodabikarbone,2 kašike kakao praha.
Bela krema:1 litra mleka,4 kašike brašna,6 kašika gustina,250 g margarina,200 g šećera,malo ruma ili ekstrakt po želji.
Čokoladni fil:200 g čokolade za kuvanje,200 gr margarina.
Priprema se:
Od sastojaka za kore umesimo glatko testo i podelimo ga u tri dela i ostavimo u frižideru pola sata.
Za to vreme skuvamo beli fil.Pomešamo brašno,gustin i šećer sa 1/4 mleka da nema grudvice.Ostatak mleka stavimo da uvri.U mleko koje je uvrilo skuvamo mešavinu gustina brašna i mleka.Skuvamo do željene gustoće.Ostavimo da se ohladi i u hladan fil dodamo penasto umućen margarin.
Kore razijemo veličine tepsije.Stavimo na papir za pečenje i na prevrnutom plehu ispečemo na 180 stepeni.
Za čokoladni fil otopimo na pari margrin u čokoladu.Filujemo na sledeći nacin:
kora premažemo je 1/4 bele kreme pa na to polovina čokoladne kreme stavimo na hladno da se čokolada malo stegne pa na to druga 1/4 bele kreme poklopimo je drugom korom, pa ponovo 1/4 bele kreme pa ostatak čokoladne kreme opet na hladno da se stegne malo pa ostatak bele kreme i na kraju treća kora. Pospemo je prah šećerom i ostavimo da prenoći da omekšaju kore.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар