Ukusne su i lepe narandžaste boje.
Potrebno je:
200 gr rendane bundeve,1 deci mleka,30 gr kvasca,450 gr brašna,1 kašika (ne prepuna) masti,1 kašičica šećera,1-1,5 kašičica soli,150 gr putera,1 jaje,susam,kim.
Priprema se:
Bundevu na malo masti sa malo vode prodinstamo da bude mekana.U mlako mleko otopimo šećer i so pa dodamo kvasac da nabubri.U to dodamo mast,brašno i mlako ili ohlađenu bundevu.Umesimo i ostavimo da se ona digne na toplom.Kad se dupliralo podelimo na 4 jufke premesimo ih i pustimo da se odmara ponovo 10-15 minuta.Svaku jufku oklagijom razvučemo u krug podelimo na 8 dela u svaki stavimo po malo parce putera i umotamo kiflice.Ređamo ih u tepsiju namazanu puterom i namažemo jajetom pospemo susamom i kimom i u vreloj rerni na 180 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
200 gr rendane bundeve,1 deci mleka,30 gr kvasca,450 gr brašna,1 kašika (ne prepuna) masti,1 kašičica šećera,1-1,5 kašičica soli,150 gr putera,1 jaje,susam,kim.
Priprema se:
Bundevu na malo masti sa malo vode prodinstamo da bude mekana.U mlako mleko otopimo šećer i so pa dodamo kvasac da nabubri.U to dodamo mast,brašno i mlako ili ohlađenu bundevu.Umesimo i ostavimo da se ona digne na toplom.Kad se dupliralo podelimo na 4 jufke premesimo ih i pustimo da se odmara ponovo 10-15 minuta.Svaku jufku oklagijom razvučemo u krug podelimo na 8 dela u svaki stavimo po malo parce putera i umotamo kiflice.Ređamo ih u tepsiju namazanu puterom i namažemo jajetom pospemo susamom i kimom i u vreloj rerni na 180 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар