naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 28. новембар 2013.

Pizza kifle

Malo drugacije kifle,jer sam testo umesila sa domaćim kečapom.

Potrebno je:
6 deci kuvanog paradajza,1 mala glavica crnog luka,2 čena belog luka,mleveni biber,1 paprika,1 lovorov list,peršun,svež origano i bosiljak,malo soli i šećera.
20 gr kvasca,1 deci maslinovo ulje,550-600 gr crnog brašna,1 jaje,250 gr šunkarice,150 gr trapista,1 jaje,100 gr dimljene slanine,80 gr putera.
Priprema se:
6 deci kuvanog paradajza,1 mala glavica crnog luka,2 čena belog luka,mleveni biber,1 paprika,1 lovorov list,peršun,svež origano i bosiljak,malo soli i šećera skuvamo da bude gustine kao kečapa  (luk,papriku, lovorov list,peršun...samo kuvamo u paradajzu kad je gotovo sve to povadimo) ja sam dobila 3 deci kečapa.Ostavimo da se smlači i dodamo kvasac,kad je nadošao kvasac dodamo ulje,jaje i brašno.Dobro umesimo.Umotamo činiju u samolepljivu foliju i ostavimo da se odmara u frižideru preko noći.Sutradan ujutru podelimo ga na 3 dela i razvučemo oklagijom u krug.Podelimo ga na 8 delova,na svaki stavimo po jedno parče šunkarice i po jednu kocku trapista i umotamo ga.Puter namažemo u tepsiji i poređamo preko kifle. Namažemo sa umućenim jajetom i na svaku stavimo po 2-3 tanko parčića (kao šibica) slanine.U vreloj rerni na 180 stepeni ispečemo da budu rumeni.

Нема коментара:

Постави коментар