naslovna slika

naslovna slika
Vanilica

четвртак, 28. новембар 2013.

Kiflice sa maslinama

Za sve ljubitelje maslina odlične kiflice.
Potrebno je:
250 ml vode,100 ml mleka,50 gr putera,1 kašičica šećera,1 kesica suvog kvasca,500 gr brašna,mleveni biber,2 kašičice soli.
Fil: 200 gr putera,2-3 čena belog luka,100 gr crnih maslina bez koštica.
Premaz:1 jaje,malo soli. 
Priprema se:
U mleko dodamo vodu i puter i grejemo dok se puter ne otopi.U suvi kvasac dodamo 5 kašika od ugrejanog mleka-vode-putera,ostavimo da nabubri. U brašno dodamo so i biber pomešamo pa dodamo nabubren kvasac i ostalo mleko-puter-voda mešavinu.Umesimo i pokrijemo sa samolepljivom folijom.Stavimo je u frižider da prenoći.
Fil pripremimo isto uveče u omekšali puter dodamo sitno seckane masline i beli luk.Formiramo valjak i uvijemo u samolepljivu foliju i isto ostavimo u frižideru.
Sledeći dan razvijemo u krug i ako zelimo veće kifle isečemo na 12 delova a ako želimo manje kifle isečemo na 24 delova.Kad razvijemo i isečemo narendamo fil na krupne rende na testo..Umotamo kiflice od šireg dela prema užem i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Namažemo sa jajetom i ostavimo nekih 20-ak minuta i stavimo da se peče na 180 stepeni.Izvadimo kad je rumeno.Nemojte se uplasiti ako "pliva" u masnoći neće biti premasne.Ja nisam ljubitelj maslina a ove kiflice su prelepe.
Recept je odavde.



Нема коментара:

Постави коментар