Ma odlične su nema šta.Lake za izradu čak i za početnike.Sa spolja hrskavo unutra mekan fino.
Sastojci
300 ml vode ili mleka (može i jedno i drugo po pola)
60 ml ulja ili 70 g putera
1 kom kvasac
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
600 gr brašna
Priprema se:
Sastojci
300 ml vode ili mleka (može i jedno i drugo po pola)
60 ml ulja ili 70 g putera
1 kom kvasac
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
600 gr brašna
Priprema se:
U
mlako mleko stavimo so i šećer,dodamo kvasac i kad nadođe dodamo ulje i
brašno postepeno i zamesim glatko testo.Ostavimo na toplom da nadođe
oko 45 minuta.
Podelimo ga na 12 jednakih delova i svaki rastanjimo na oko 5 mm, veličine dubokog tanjira i urolam ih čvrsto.Formiramo oblik kiflice i pokrijemo i ostavimo oko 30 minuta da ponovo nadođe.
Podelimo ga na 12 jednakih delova i svaki rastanjimo na oko 5 mm, veličine dubokog tanjira i urolam ih čvrsto.Formiramo oblik kiflice i pokrijemo i ostavimo oko 30 minuta da ponovo nadođe.
U
dublju šerpu stavimo oko 3-4 litre vode sa 1 kašičicom šećera.Kad vri
ali tek onako malo baca ključ a ne da se cela šerpa trese sa rupičastom
velikom kašikom svaku kiflu spustamo u vodu na 15 sekundi malo ga
potopimo pod vodu.
Izvadimo iz vode i stavimo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje i stavimo da se peče na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Da budu lepe rumene.
Izvadimo iz vode i stavimo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje i stavimo da se peče na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
Da budu lepe rumene.
Нема коментара:
Постави коментар