Volim ovu običnu pitu.Davno sam je dobila (pre
desetak godina) od koleginice sa posla.Od tada sam je često spremala.Uz
času jogurta je odlična večera.
Potrebno je:
5 jaja,7 kiselih krastavčića,7 kiselih paprika,250 gr salame,600 ml brašna,300 ml mleka,150 gr fete,2 deci ulja,1 kašičica soli,biber,origano,prašak za pecivo,kečap,sir.
Priprema se:
Mikserom umutimo jaja.so,biber,origano.Dodamo ulje,mleko i brašno sa praškom za pecivo i to mutimo dalje.Sada varjačom umešamo na kockice isečene krastavce,fetu,papriku i salamu.Sipamo u namazanu i pobrasnjenu tepsiju i ispečemo na 180 stepeni.
Pečeno možemo namazati sa kečapom i narendati sira pa vratiti u rernu tek toliko da se sir otopi (ja više volim bez toga).Isečemo na kockice i poslužimo.
Potrebno je:
5 jaja,7 kiselih krastavčića,7 kiselih paprika,250 gr salame,600 ml brašna,300 ml mleka,150 gr fete,2 deci ulja,1 kašičica soli,biber,origano,prašak za pecivo,kečap,sir.
Priprema se:
Mikserom umutimo jaja.so,biber,origano.Dodamo ulje,mleko i brašno sa praškom za pecivo i to mutimo dalje.Sada varjačom umešamo na kockice isečene krastavce,fetu,papriku i salamu.Sipamo u namazanu i pobrasnjenu tepsiju i ispečemo na 180 stepeni.
Pečeno možemo namazati sa kečapom i narendati sira pa vratiti u rernu tek toliko da se sir otopi (ja više volim bez toga).Isečemo na kockice i poslužimo.
Нема коментара:
Постави коментар