Za mene savršene za motanje i konačno mogu biti svi istog
oblika a ukus im je i više nego odličan.
Potrebno je:
1 svež kvasac,250 ml mleka,1 kašičica šećera,1 kašičica soli,1 jaje,500 g mekog brašna,125 g margarina,125 g feta sira,
1 jaje, susam
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i so pa dodamo kvasac da nadođe.Kad kvasac nabubri dodamo jaje i postepeno dodajemo i brašno i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti prekriveno na toplom da se udvostruči.Dok testo odmara, pripremiti premaz. Penasto umutiti margarin, dodati izmrvljen sir i sve dobro sjedini. Umešeno testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm. Premazati ga 1/3 pripremljene smese od margarina i sira.
Tako premazano testo, smotati u rolnu počevši od šireg dela pravougaonika.Ostaviti 20 minuta da se odmara.
Ponovo razvučemo i premažemo ga drugom trećinom smese od margarina i sira. Ovako dobijen pravougaonik smotati u rolnu počevši od uže strane.
Treći put isto razvučemo kao i prvi put namažemo sa preostalim filom i ponovo da odmara 20 minuta.
Ukjlučiti rernu na 200 stepeni, rastanjiti testo na debljine 1 cm i modlom za krofne vaditi krugove.Svaki krug smotati u kiflcu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Premazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom. Pečemo ih da budu lepo rumene.
Recept je iz časopisa Dobra hrana.
Potrebno je:
1 svež kvasac,250 ml mleka,1 kašičica šećera,1 kašičica soli,1 jaje,500 g mekog brašna,125 g margarina,125 g feta sira,
1 jaje, susam
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i so pa dodamo kvasac da nadođe.Kad kvasac nabubri dodamo jaje i postepeno dodajemo i brašno i mesiti sve dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti prekriveno na toplom da se udvostruči.Dok testo odmara, pripremiti premaz. Penasto umutiti margarin, dodati izmrvljen sir i sve dobro sjedini. Umešeno testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm. Premazati ga 1/3 pripremljene smese od margarina i sira.
Tako premazano testo, smotati u rolnu počevši od šireg dela pravougaonika.Ostaviti 20 minuta da se odmara.
Ponovo razvučemo i premažemo ga drugom trećinom smese od margarina i sira. Ovako dobijen pravougaonik smotati u rolnu počevši od uže strane.
Treći put isto razvučemo kao i prvi put namažemo sa preostalim filom i ponovo da odmara 20 minuta.
Ukjlučiti rernu na 200 stepeni, rastanjiti testo na debljine 1 cm i modlom za krofne vaditi krugove.Svaki krug smotati u kiflcu i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Premazati kiflice umućenim jajetom i posuti susamom. Pečemo ih da budu lepo rumene.
Recept je iz časopisa Dobra hrana.
Нема коментара:
Постави коментар