Najbolji mi je u vrelim letnjim danima dobro rashlađen.
Potrebno je:
Testo: 4 jaja,4 kašike šećera,4 kašike ulja,3 kašike kakaa,3 kašike brašna,1prašak za pecivo.
Preliv: 8 kašika šećera,4 deci vode.
Fil: 0,5 l mleka2 pudinga od vanile,250 gr putera,15 kašika šećera.
Glazura: 100 gr čokolade,3-4 kašike ulja.
Priprema se:
Razdvojimo jaja i belance umutimo u čvrst sneg dodamo polako šećer i dalje muteći mikserom,pa jedno po jedno žumanca,kašiku po kašiku pomešano brašno,kakao i prašak za pecivo i na kraju i ulje.Sipamo u dublju tepsiju koji smo podmazali i pobrašnjali.Ispečemo na 180 stepeni.
Šećer i vodu stavimo da uvri i sipamo preko vrele kore.Ostavimo da se ohladi.
Za fil skuvamo u mleko puding sa šećerom i ostavimo da se ohladi.U hladan krem umešamo umućen puter. Namažemo na hladnu koru.
Otopimo čokoladu sa uljem i sipamo preko kreme.
Stavimo u frižider na minimum 3-4 sata ali najbolje je preko noći.
Potrebno je:
Testo: 4 jaja,4 kašike šećera,4 kašike ulja,3 kašike kakaa,3 kašike brašna,1prašak za pecivo.
Preliv: 8 kašika šećera,4 deci vode.
Fil: 0,5 l mleka2 pudinga od vanile,250 gr putera,15 kašika šećera.
Glazura: 100 gr čokolade,3-4 kašike ulja.
Priprema se:
Razdvojimo jaja i belance umutimo u čvrst sneg dodamo polako šećer i dalje muteći mikserom,pa jedno po jedno žumanca,kašiku po kašiku pomešano brašno,kakao i prašak za pecivo i na kraju i ulje.Sipamo u dublju tepsiju koji smo podmazali i pobrašnjali.Ispečemo na 180 stepeni.
Šećer i vodu stavimo da uvri i sipamo preko vrele kore.Ostavimo da se ohladi.
Za fil skuvamo u mleko puding sa šećerom i ostavimo da se ohladi.U hladan krem umešamo umućen puter. Namažemo na hladnu koru.
Otopimo čokoladu sa uljem i sipamo preko kreme.
Stavimo u frižider na minimum 3-4 sata ali najbolje je preko noći.
Нема коментара:
Постави коментар