Ovo je mađarica moje mame.Najviše ga moj mužić tj.njen zet voli pa dok je smeo da jede slatko mama mu je često pravila.
Potrebno je:
Testo:150 g masti,150 g šećera,600 g brašna,1 prašak za pecivo,1 jaje,mleko.
Fil:9 kašika brašna,700 g šećera,1 1/2 l mleka,kakaa,100 g putera.
Priprema se:
Za koru pomešamo šećer,jaje,mast brašno i prašak za pecivo.Dodajemo toliko mleka da možemo lako razvući kore.Ispečemo 6 jednako tankih kora na poledjini tepsije,ali moramo paziti da nam ne porumene treba da ostanu bele.
Za fil stavimo 1 litar mleka da uvri pomešamo brašno sa šećerom i dodamo toliko kakaa da dobijemo čokoladnu boju (to je oko 50 gr) pa sa ostalih 1/2 litre mleka razmutimo da bude bez grudvica.
U mleko koje je uvrilo umešamo razumećeno brašno i skuvamo do željene gustoće.U vrelo dodamo puter i odmah filujemo kore.Ostavimo da prenoći i da omekša,pa sutradan pre posluženja pospemo sa prah šećerom.
Potrebno je:
Testo:150 g masti,150 g šećera,600 g brašna,1 prašak za pecivo,1 jaje,mleko.
Fil:9 kašika brašna,700 g šećera,1 1/2 l mleka,kakaa,100 g putera.
Priprema se:
Za koru pomešamo šećer,jaje,mast brašno i prašak za pecivo.Dodajemo toliko mleka da možemo lako razvući kore.Ispečemo 6 jednako tankih kora na poledjini tepsije,ali moramo paziti da nam ne porumene treba da ostanu bele.
Za fil stavimo 1 litar mleka da uvri pomešamo brašno sa šećerom i dodamo toliko kakaa da dobijemo čokoladnu boju (to je oko 50 gr) pa sa ostalih 1/2 litre mleka razmutimo da bude bez grudvica.
U mleko koje je uvrilo umešamo razumećeno brašno i skuvamo do željene gustoće.U vrelo dodamo puter i odmah filujemo kore.Ostavimo da prenoći i da omekša,pa sutradan pre posluženja pospemo sa prah šećerom.
Нема коментара:
Постави коментар