Klasični kolačići ali i dalje omiljeni.
Potrebno je:
Testo: 8 jaja,350 gr šećera,250 gr brašna,8 kašika mlake vode,2 kašike kakao,1/2 praška za pecivo
Fil:pola litra mleka,8 kašika šećera,3 kašike brašna,2 kašika guština,250 gr margarina ili putera100 gr tamne čokolade,2 kašike ulja,kokosovo brašno.
Priprema se:
Prvo napravimo fil da nam se hladi.Pomešamo šećer,gustin i brašno sa malo mleka (kao puding) a ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo u njemu mešavinu brašna i gustina.Kuvamo dok se nezgusne.Ostavimo da se skroz ohladi povremeno mešajući da nam se nestvori korica odgore.Kad je fil skroz hladan dodamo umućen puter.
Za kore razdvojimo jaja,belanca umutimo u čvrst sneg sa polovinom šećera i prstohvatom soli.Žumanca umutimo sa ostatkom šećera,malo po malo dodajemo vodu i brašno pomešan sa kakaom i praškom za pecivo.Pažljivo sjedinom ga sa čvrstom penom.Veliku tepsiju od rerne obložimo papirom za pečenje i sipamo testo pa ispečemo na 180 stepeni.Pečeno i ohlađeno testo odvojimo od papira i sa malom rakijskom casom ili malom modlicom vadimo krugove,presečemo na pola i nafilujemo.Obložimo i stranice sa filom i uvaljamo u kokos.Kad završimo sve kolačice otopimo čokoladu i svaku namažemo odgore sa njim.Ostavimo da se malo stegne.
Нема коментара:
Постави коментар