Ove kiflice su tako lepo hrskave a unutra mekane jako su lepe.
Potrebno je:
40 gr kvasca,4 deci mleka,1-1,5 kašičice soli,2 kašičice šećera,0,5 deci ulja,650 gr brašna,1 jaje, viršli,susam,kim,250 gr margarina.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer pa dodamo kvasac da nabubri.Dodamo u to ulje,so i brasno pa dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se duplira.Podelimo na 4 jufke.Svaku jufku razvučemo u krug sa oklagijom i podelimo ga na 8 delova.Na svaki deo stavimo po parče viršle i da urolamo.Tepsije debelo namažemo margarinom.Poređamo kifle i između kifli stavimo još po malo parčadi margarina. Namažemo svaku jajetom i pospemo sa susamom i kimom.Pečemo u vrućoj rerni na 180 stepeni da budu lepi rumeni.
Potrebno je:
40 gr kvasca,4 deci mleka,1-1,5 kašičice soli,2 kašičice šećera,0,5 deci ulja,650 gr brašna,1 jaje, viršli,susam,kim,250 gr margarina.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer pa dodamo kvasac da nabubri.Dodamo u to ulje,so i brasno pa dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se duplira.Podelimo na 4 jufke.Svaku jufku razvučemo u krug sa oklagijom i podelimo ga na 8 delova.Na svaki deo stavimo po parče viršle i da urolamo.Tepsije debelo namažemo margarinom.Poređamo kifle i između kifli stavimo još po malo parčadi margarina. Namažemo svaku jajetom i pospemo sa susamom i kimom.Pečemo u vrućoj rerni na 180 stepeni da budu lepi rumeni.
Нема коментара:
Постави коментар